Flaming Arrow Glitter Purple

Pages

Sunday, 27 October 2013

Suka suki

Ok, today i would like to show off about my photo. Hamboii.. Bukan main riak lagi. Hehe. Takda la, gurau je. Semalam adalah hari keamanan bagi aku sebab dah lepas mengharungi beberapa minggu yang menyesakkan. So, ambil la gambar menunjukkan diriku dah boleh bernafas sikit. Motif?? Saja je la. Kalau tak suka it's ok. Ni blog aku, aku punya suka la.. Haha.
Lepas dah bersusah payah edit-edit gambar aku pun terus upload kat instagram aku.. And then share dalam twitter. Kenapa tak facebook. Ouch, aku rasa facebook terlalu public. Nanti orang cakap over la pulak.. Nak upload gambar dalam facebook kene gambar yang biasa-biasa je. Nanti mulut orang yang tengok mula lah pot pet pot pet itu ini.. Definitely i don't like. Tapi sebenarnya kalau nak ikutkan twitter lagi public. Tapi nak dibandingkan twitter dengan facebook, aku lebih ramai kawan dalam facebook. Yang betul-betul kenal, yang tak berapa kenal dan yang tak kenal pun ramai. Kalau twitter followers aku pun tak ramai, and followers pun semua kawan yang jenis tak ambil port. So, tak ada masalah nak upload or share gambar dalam twitter. Lagipun kalau dalam twitter ni gambar takkan terus appear kalau kita tak klik pada link gambar tu. Rasanya orang lebih prefer untuk baca tweet-tweet orang lain,jarang la nak tengok-tengok gambar. Melainkan orang tu kaki stalk. Haha.
Kalau dalam instagram, itu memang tempat mengupload gambar, kalau tak suka bergambar tak payah bersusah payah nak ada instagram. Melainkan orang tu pun suka stalk orang juga la. Suka dok usya-usya gambar orang. Haha
Ok lah. That's for this moment haa. Chow dlu. Salam manis dari Storybook Hijau. Saranghae..

Friday, 25 October 2013

Masuk balik

Ok, setelah sekian lamanya menyepi tanpa mengepost apa-apa entry akhirnya aku kembali semula mengepost. Mesti tetanya-tanya kenapa aku da lama tak update blog aku ni. Sebenarnye sejak beberapa minggu aku publish entry aku yang terakhir hari tu, aku didatangi dengan pelbagai gangguan dan dugaan. Haha. Sebenarnya aku sibuk sangat. Banyak kerja. Assigment + test yang bersepah. Sumpah aku rasa 2 3 minggu lepas hidup aku sangat sengsara dan huru hara. Rasa macam nak berhenti belajar pun ada. Ahaa, nampak tak kat situ betapa lemahnya aku nak menghadapi dugaan yang betul2 menguji mental dan fizikal.
Sebenarnya bukan tu saja masalah aku, aku ada masalah nak online. Laptop meragam. Hangin betul la aku. Laptop aku tak boleh nak connect dengan wifi. Mula-mula aku ingat wifi yang masalah sebab awal-awal sem dulu elok je aku online. Lepas lama menunggu wifi ni elok balik akhirnya aku give up. Sampai sekarang masih lagi tak boleh nak connect. Ada juga aku cuba cari port baik punya untuk connect dengan wifi yang laju. Tapi still sama je. Tak boleh. Yang peliknya kawan-kawan aku semua boleh dapat wifi. Aku sorang je tak boleh. Nampak sangat la tu laptop aku yang masalah. Stress laa. Sampai la sekarang ni. Ni update blog pun via handphone. Nasib baik la ada handphone. Internet pun free. Update la guna handphone. Mula-mula rasa malas nak update guna handphone tapi memandangkan dah lama sangat tak update terpaksa la guna handphone. Huhu. Ok lah.. Cukup untuk kali ni. See yaa. Saranghae you all..