Flaming Arrow Glitter Purple

Pages

Saturday, 8 June 2013

Perlu Penambahbaikan

Hari ni lepas stdy ngn member2 subjek solid mechanics. Hmm,rupenye bnyak lg yg aku x twu and x faham.haish, mcm mane nak jwb final exam ni. aku rase aku kene buat perubahan pada diri aku. Tp slalu je janji pd dri sndri nak brubh.tp x pena btul2 brubah. Ini la manusia,susah nk mlakukan perubhan. Kate org kte kne blajar dr kgagalan. Tp kalau x nk brubh dan menyebbkan bekali kali gagal xde la dkatekan blajar dr kgagalan. Tu x blaja  namenye. Maknenye kene blaja mengubah tabiat dri untk btulkan kegagalan.
Lepas pnat blaja perut pun rase lapar. So, kami cadang nak msak spegeti carbonara tp xda bahan la pulak. Naseb baik ade member tu nak kluar,so krim dia je la. Lepas dah dpt barang kami pun mulakan la proses masak memasak. Bunyi mcm sibuk sgt nak masak2 bgai. Haha. aku x tlong sangat sebab x bnyak hal kene buat..ye la stakat celur spegeti dgn msak kuah yg dri tin,2 org boleh buat. Tp ape yg aku nampak dri member2 buat memang aku rase kagum. Pantas dan cekap. Memang dah layak jadi bini orang. Hehe. Ina? aku bukan x twu cume x secekap mereka.. Dari situ aku mule blajar menjadi lbih matang dan dewase. Skarang bukan x matang dan dewase, cume kena perlu penambahbaikan. Maklum la umur dah makin meningkat, dah boleh jadi mak org kene la bsikap lebih matang. Blaja mematangkan dri ni dripada persekitaran. Persekitaran mendewasakn aku.
So,lepas siap msak,kami pun makan beramai ramai. Seronoknye..
So, menu dinner harini adalah spegeti carbonara.. Lepas makan bsuh pinggan mangkuk same2. Dpatlah mengeratkan lagi ikatan persahaban kami. Sayang korang semua. SARANGHEO.

Friday, 7 June 2013

Terpaksa

hari ni lunch pinjam duit orang.. (my bestfriend) ingatkan xnk makan kt luar sebab xda duit tp kene pakse ngn aku punye BF (bestfriend). lau makan dalam upm je boley pakai mealplan je, lau mkan kt luar kne pkai cash.. BF pakse makan kt luar. BF cakap, "jom la mkan kt luar.." aku jawab "xda cash la,nk byar pakai daun ke???". BF jawab, "pakai duit kite dulu". urmm..ok. lau x krana dia, aku xnk mkn luar.
my BF Aqilah and ina
qila is my FB kat UPM ni. dia banyak tolong time aku susah. walaupun mulut dia kekadng saket orang nk melayan (leser and pedas) tp dia baik. susah senang kami bersama. kadang2 aku snggup buat ape je dmi dia. dia la yang ceriakan aku, lau dia xda msti bosan giler. sebab ape tau, kami 1 kepala. lau nk gurau terlampau lampau pun x tkut pun tguris hati, sebab kami memang giler. dia lg lau bergurau x fikir ape. ikot suke je. lau aku jenis yang x kesah, cume risau ble dia gurau ngn orang lain, tkot orang lain xley terima. btw, she is the best.
                aku lebih senang bercerita masalah dgn dia. dia open minded. kalau nk kluar ngn member lain aku slalu tnye dia dulu. lau dia joint, aku akan joint jugak. lau dia x joint,aku pun x la. dia pun same gak. kalau aku xnk keluar dia pun xnk keluar gak. tp kadang2 depends on situation gak la.
saiz tak menghalang kami berkawan.hehehe
 kadang2 member lain mcm dah twu bile aku xnk joint dorang keluar. bile ina tolak plawaan dorang maknenye qila x nak joint jgak.hehehe kami bagai irama dan lagu, isi dan kuku, xdapat dipisahkan. cume qila dah ada bf(boyfriend). sometimes xpat kluar dgn dia sebab dia kluar ngn bf dia. sob~sob~ urmmm, xpe la.. janji dia bhgia. pape pun aku syg dia ketat2. hope our friendship will never end. SARANGHEO QILA....

Thursday, 6 June 2013

Journal Ina: entertainment for relaxing...

Journal Ina: entertainment for relaxing...: layan video ni jap... boley release tension ni.. maklum la blaja pasal tension & stress boley menambahkan tension & stress ket dri...

take care yourself

ok, now is the time for me to manjekan perut...hahaha perut dah bising ni nak suruh penuhkan.. al maklumla dah pukul bape ni. kpd sape yang rase nk berdiet tu kne mkn jgak ea. bukan lngsung x mkn nasik. berdiet means amalkan pengambilan makann yg sihat.. so,
jom makan uollsss... bg sesiape yg blum mkan tu jgn tunggu lagi.. kang gstrik bru twu, tp bg sape yg pose jgn nk curik2 mkan plak... tunggu la lg bape jam lg nk bukak pose ea.. aku nk chow dlu...

entertainment for relaxing...



layan video ni jap... boley release tension ni.. maklum la blaja pasal tension & stress boley menambahkan tension & stress ket dri sndri.. so lepak r dlu...
kadang-kadang..urmm,, bukan kadang-kadang tp slalu apebile kite study terlalu lame msti mate ngantok, pandangan kabur,, letih dan bosan. jom la relax dlu adik2,kakak2 dan abang2 semua. sekarang ni aku da rase malas nak study.. i need some rest lepas seharian terpaku kt meje blajar (seharian la sgt).